ΠΑΡΟΧΕΣ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ:

Η καθημερινή μεταφορά των παιδιών γίνεται με σχολικό λεωφορείο από έμπειρο επαγγελματία οδηγό και υπεύθυνες παιδαγωγούς-συνοδούς.

Οι περιοχές που εξυπηρετούνται είναι οι: Βύρωνας, Ζωγράφου, Υμηττός, Παγκράτι, Καισαριανή.

 

ΣΙΤΙΣΗ:

Στα βρέφη και νήπια παρέχεται η απαραίτητη ποιοτικά και ποσοτικά τροφή (πρωινό και μεσημεριανό κάθε ημέρα)

Το διαιτολόγιο των παιδιών καθορίζεται σύμφωνα με τις σύγχρονες επιστημονικές παιδιατρικές και διατροφικές απόψεις για την υγιεινή διατροφή των παιδιών καθώς και τις εθνικές διατροφικές συστάσεις.

Το πρόγραμμα διατροφής των παιδιών καταρτίζεται από τον/την Παιδίατρο του Σταθμού και φέρει υποχρεωτικά την υπογραφής της.

 

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ:

Παρέχεται από Παιδίατρο, συνεργάτη του Παιδικού Σταθμού. Ο Παιδίατρος παρακολουθεί υπεύθυνα κάθε παιδί και αναφέρει τη γνωμάτευσή του στη Διεύθυνση, η οποία ενημερώνει τους γονείς.

 

ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ:

Η συνεργάτης-παιδοψυχολόγος ασχολείται με την προσωπικότητα, τη συμπεριφορά ή τυχόν προβλήματα προσαρμογής κάθε παιδιού. Γι ’αυτό συνεργάζεται:
•    Με τις υπεύθυνες των τμημάτων, τη Διεύθυνση και το υπόλοιπο προσωπικό για την αντιμετώπιση των παιδιών στο περιβάλλον του παιδικού σταθμού.
•    Με τους γονείς, για να μπορέσουν και αυτοί από την πλευρά τους να αντιμετωπίσουν τα γενικά και ειδικά θέματα που σχετίζονται με την αγωγή του παιδιού τους.

 

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ:

Το προσωπικό και οι εξωτερικοί συνεργάτες του παιδικού σταθμού, είναι πτυχιούχοι, έμπειροι, επιλεγμένοι με γνώμονα το ήθος τους, την υπευθυνότητα τους και την αγάπη τους για τα παιδιά.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ:

Μια από τις αρμοδιότητες της παιδαγωγού είναι να έρχεται σε επικοινωνία με τους γονείς με σκοπό τη συζήτηση για την ζωή των παιδιών στον Παιδικό σταθμό και την εξέλιξη τους.

Οι τρόποι που χρησιμοποιούμε είναι οι:

  • Ημερήσια μέσω του τετραδίου επικοινωνίας όπου ο γονέας ενημερώνεται για τις καθημερινές δραστηριότητες του παιδιού, όπως επίσης για το φαγητό, τον ύπνο και την τουαλέτα.
  • Συναντήσεις με τους παιδαγωγούς και την παιδοψυχολόγο σε δίμηνη βάση.
  • Έλεγχος προόδου και αξιολόγησης ανά τρίμηνο.

 

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ:

Με τον όρο μουσικοκινητική αγωγή αναφερόμαστε στο συνδυασμό της μουσικής και της κίνησης με την αγωγή. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη αγωγή, που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών, με στόχο να καλλιεργήσουν τις σωματικές, πνευματικές και ψυχικές τους ανάγκες.

Τα μαθήματα της μουσικοκινητικής αγωγής στοχεύουν:

  • στην ανάπτυξη της αίσθησης του χωροχρόνου
  • στην σωματογνωσία
  • στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας
  • στην ανάπτυξη της ρυθμικής αντίληψης και της μουσικής μνήμης

 

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Το Θεατρικό Παιχνίδι συνδυάζει την τέχνη με το παιχνίδι, έτσι ώστε η διοχέτευση της παιδικής ενέργειας μέσω του παιχνιδιού να φιλτράρεται στον δημιουργικό αγωγό της τέχνης. Κάθε παιδί, όταν παίζει μεταφέρει τα πράγματα του δικού του κόσμου σε μια νέα αρεστή σε αυτό τάξη, στην οποία εναποθέτει μεγάλη ποσότητα συναισθημάτων και αναλαμβάνει τον ρόλο του ποιητή-κατασκευαστή.

 

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ:

Με το πρόγραμμα γυμναστικής το παιδί αποκτά νέες κινητικές δεξιότητες, εκφράζεται μέσα από την άσκηση και το παιχνίδι, ψυχαγωγείται, αναπτύσσει την φαντασία του, εντάσσεται γρήγορα και ομαλά στο κοινωνικό σύνολο και κυρίως αποκτά αυτοπεποίθηση.

Εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό - Καθnγnτέs Φυσικήs Αγωγήs 
Ειδικό αθλnτικό εξοπλισμό για παιδιά προσχολικήs nλικίαs 
Ενnμέρωσn των γονέων για τnν πορεία τns επίδοσns των παιδιών-ατομική καρτέλα προόδου

 

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

Στο σχολείο μας λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη με επιλεγμένα βιβλία για τη μικρή ηλικία.

Σκοπός της παιδικής δανειστικής βιβλιοθήκης είναι η εξοικείωση του παιδιού με το βιβλίο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά να μάθουν να αγαπούν το βιβλίο και η σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης τους με το βιβλίο.

Καθοριστικό ρόλο, για την πραγματοποίηση του προγράμματός μας, έχει η συνεργασία των γονιών.

Κάθε Παρασκευή, τα παιδιά επιλέγουν και παίρνουν μαζί τους το βιβλίο που θα διαβάζουν (ή που θα θέλουν να τους διαβάσουν οι γονείς τους) το σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα το βιβλίο αυτό θα επιστρέφεται στο σχολείο.

Σκοπός μας είναι, να μάθουν τα παιδιά πώς να χρησιμοποιούν το βιβλίο χωρίς να το καταστρέφουν αλλά και να είναι υπεύθυνα γι’ αυτό. Το βιβλίο να μην χαλάσει, ζωγραφιστεί, σκιστεί, κοπεί, καταστραφεί. Η δραστηριότητα ολοκληρώνεται μέσω της ζωγραφικής ή άλλης δραστηριότητας.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΜΑΣ

Πανόρμου 7,Βύρωνας
Αθήνα,Τ.Κ.16232

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταθμός:210.7642437 / Σχολικό:698.2078874
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΩΡΑΡΙΟ

Επικοινωνία με τον Σταθμό
Καθημερινά 7:30πμ έως 3:30μμ